Perävaunut ja päällirakenteet
jo vuodesta 1968

Yhteystiedot

A Weckman Oy
Paininpuuntie 23
18100 Heinola
Suomi – Finland
Puh. 044-5565 948 ja 044-2315 698
myynti@aweckman.fi

A Weckman Oy siirtyi uusiin, mutta tuttuihin käsiin (Hyötyajoa 1/2016)

A Weckman Oy:n uusi omistaja Matti Heiman (vas.) jatkaa Veli-Matti Weckmanin ansiokasta työtä perävaunuvalmistajana.

Vuodesta 1968 perävaunuja valmistaneet A Weckman Oy ja Telivaunu Weckman Oy siirtyivät vuodenvaihteessa uuteen omistukseen kun 21 vuotta yrityksen palkkalistoilla ollut Matti Heiman osti liiketoiminnan itselleen. Toimintaa jatketaan A Weckman Oy:n nimellä.

Heimanin Matille Weckmanin osoite Paininpuuntie 23 Heinolassa on toki ollut tuttu jo pitkään.
– Aloitin kesätyöntekijänä Veli-Matti Weckmanilla kesäkuussa 1995 eli aika tarkalleen 21 vuotta sitten. Siitä saakka olen talossa viihtynyt ja tunnen tuotteet kuin omat taskuni, kertoo 38-vuotias yrittäjä Matti Heiman.
Toiminnan ostaminen itselle kypsyi pikku hiljaa ajan mukana. 
– Olen jo pitkään harkinnut yrittäjäksi lähtemistä ja kun asia tuli ajankohtaiseksi, niin en epäröinyt. Veli-Matti on toiminut oppi-isänäni tuon reilut parikymmentä vuotta, joten on hienoa päästä jatkamaan hänen työtään. 
Matin lisäksi Veli-Matti on tuttu näky jatkossakin A Weckmanilla.
– Veli-Matti on isona apuna tässä siirtymävaiheessa ja pystyy auttamaan minua uusissa asioissa, joita eteen tulee 21-vuotisesta alan kokemuksesta huolimatta lähes päivittäin. Hän jatkaa työskentelyään yrityksessä jatkossakin, paljastaa Heiman.
Veli-Matti luovuttaa oman elämätyönsä mielellään eteenpäin osaaviin käsiin.
– Hyvä, että toiminta jatkuu Matin toimesta erittäin ammattitaitoisena tulevaisuudessakin. Matti tietää mitä kalustoa olemme tehneet ja tuntee asiakkaat osaten muuntautua heidän tarpeiden mukaan, sanoo Veli-Matti Weckman.
Yrityksien henkilökunta siirtyi Heimanin alaisuuteen vanhoina työntekijöinä eli muutoksia silläkään osastolla ei tullut. Samassa pihapiirissä jatkaa myös varusteluun keskittyvä H Weckman Oy, jonka kanssa yhteistyö on tiivistä.
– Meitä on tällä hetkellä yhteensä 13 työntekijää ja olen kiitollinen että kaikki halusivat jatkaa myös minun palveluksessani. Porukkamme on sopiva sekoitus vahvaa kokemusta ja nuoruuden intoa, esimerkiksi Uotilan Vesa on työskennellyt yrityksessä 42 vuotta ja hänen tietotaitonsa on isona apuna aina. Nuoruuden intoa edustaa Heinosen Toni, joka on ollut oppisopimuksella meillä pari vuotta valmistuen samalla koulusta alan osaajaksi ja on osoittautunut erittäin sosiaalinen ja oppimishaluinen työntekijä.Tällä hetkellä tilauskantamme on hyvä ja työntekijäpuolella on pientä painetta jopa määrän kasvattamiseen. 

0336.jpg

Tärkeät reservijoukot
Heimanin harratuksiin kuuluu maanpuolustus ja  vapaaehtoinen pelastuspalvelu. Heinolan reserviupseerikerhossa Heiman toimii aktiivina ja  sieltä reservin luutnantti ammentaa myös oppeja yritysmaailmaan.
– Maanpuolustuspuolella olen oppinut reservien merkityksen. Olemme hankkineet myös yrityksen ympärille riittävän vahvan reservin eri alojen osaajista, joita voidaan tarpeen tullen hyödyntää joko kiiretilanteissa tai uusien projektien myötä. Esimerkiksi juuri eläköityneitä, hyvässä työkunnossa olevia ammattilaisia löytyy tältä alalta paljon.
Kohta 50 vuotta täyttävän yrityksen tulevaisuuden Heiman näkee myös valoisana.
– Minulla on kolme poikaa, joista vanhin on 8. luokalla. He ovat todella kiinnostuneita perävaunualasta ja viihtyvät jo nyt hyvin työmaalla. Uskon vahvasti, että heistä löytyy tulevaisuudessa apua yrityksen pyörittämiseen.

auto4.jpg

Laadukkaat ja kestävät perävaunut kovaankin käyttöön
Weckmanin perävaunut tunnetaan erittäin kestävinä ja laadukkaina. Lisäksi asiakkaat arvostavat henkilökohtaista palvelua sekä heidän tarpeiden huomioon ottamista.
– 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa oli käytännössä kaksi perävaunuvaihtoehtoa: kiinteä tai jatkettava. Nykypäivänä teemme todella paljon spesifioituja ratkaisuja, joilla asiakkaan työ saadaan mahdollisimman tuottavaksi. Pienenä yrityksenä pystymme reagoimaan nopeasti tarvittaviin muutoksiin ja jokainen perävaunu valmistetaan asiakkaan mukaan.
Muutama vuosi sitten siirryttiin entistä suurempiin kokonaispainoihin ja viisiakselinen perävaunu valtasi markkinoita. Weckmanille siirtyminen suurempiin painoihin sujui helposti.
– Meillä on vuosien aikana valikoitunut asiakkaiksi kovimmat kuormittajat ja heidän avullaan olemme pystyneet tekemään tuotteesta yhden markkinoiden kestävimmistä. Runkomme on 100 % kestävä ja 5-akselisten kanssa meillä ei ole ollut mitään ongelmaa, kertoo Heiman.
Luotettavat tuotteet ovat luoneet myös asiakassuhteista pitkiä.
– Meillä löytyy tänä päivänä vielä samoja asiakkaita kuin meillä oli jo aloittaessamme 1960-luvun lopussa. Sekin kertoo omaa kieltään laadusta.
Uusien perävaunujen lisäksi A Weckman Oy entisöi sekä uudelleenrakentaa perävaunuja asiakkaille.
– Annamme uuden elämän vanhalle kärrylle tekemällä ne käytännössä kokonaan uusiksi. Telitämme, päivitämme jarrujärjestelmät ja muokaamme kärryn asiakkaan tarpeiden mukaan.
Tuotanto ei rajoitu pelkästään puutavaraperävaunuihin. 
– Meiltä saa ratkaisut niin seinäelementtien ajoon, vaihtolavoihin kuin pitkien tavaroiden kuljetuksiin. Lisäksi valikoimasta löytyy mm. jatkettavat puoliperävaunut, listaa Heiman.

033.jpg

Yhteistyötä Örumin kanssa jo lähes viisi vuosikymmentä
Weckman on tehnyt vahvaa yhteistyötä Oy Örum Ab:n kanssa perustamisestaan lähtien. Perävaunut varustellaan useilla Örumin maahantuomilla merkeillä.
– WABCOn jarrujärjestelmät, HELLAn valot ja Raufossin liittimet edustavat alojensa ykköslaatua. Jotta asiakkaalle saadaan mahdollisimman toimiva kokonaisuus, täytyy komponenttienkin olla ensiluokkaisia, kertoo Heiman.
Jarrujärjestelmissä WABCO on osoittautunut parhaasi ratkaisuksi.
– WABCOn jarrujärjestelmät ovat luotettavia ja asennamme paljon EBS-järjestelmiä. Tuotteen lisäksi arvostamme erittäin paljon saamaamme palvelua. WABCO-asiantuntija Bernt Rönnebergin tietämys ja osaaminen on aivan omaa luokkaansa.
Se, että Örum ottaa pienemmänkin volyymin toimijan tosissaan, lämmittää Heimanin mieltä.
– Yhteistyö toimii, kun molemmat arvostaa toisiaan. Örumin henkilökunta on osaavaa sekä ammattitaitoista ja heidän kautta saamme jatkuvaa koulutusta omalle henkilökunnalle ja asiakkaillemme. Lisäksi toimitukset pelaavat moitteettomasti, varaosatoimitukset ja lähetykset tulevat aina ajallaan.
Uusimpana palveluna Weckman on hankkinut omat WABCOn viivemittauslaitteet.
– Viivemittauslaitteilla saamme mitattua asetusten mukaiset jarruviiveet valmiiksi Trafin jarrulausuntoja varten. Omat laitteet nopeuttavat lausuntojen saamista, sanoo Heiman.