Perävaunut ja päällirakenteet
jo vuodesta 1968

Yhteystiedot

A Weckman Oy
Paininpuuntie 23
18100 Heinola
Suomi – Finland
Puh. 044-5565 948 ja 044-2315 698
myynti@aweckman.fi

Vuosikymmenten tarina. Pyörät pyörii ja matka jatkuu...

Matti Heiman (vas.) jatkaa Veli-Matti Weckmanin ansiokasta työtä perävaunujen valmistajana.

 

Weckmanin nimen takaa löytyy vuosikymmenten mittainen tarina osaksi suomalaisen perävaunuteollisuuden historiaa ja nykypäivää.

1950-60 lukujen taite

Veljekset Aulis, Pekka ja Matti Weckman perustivat Weckman Konepajan Vierumäelle vuosilukujen taitteessa. Tuotannossa oli tuolloin maatalousperäkärryt sekä jatkorekat mm. puunajoon. Nykyisin tämä traktoriperävaunujen ja rakennusalan terästuotteiden osaaja toimii nimellä Weckman Steel.

1968

Veljeskolmikon Aulis otti autokaluston rakentamisen omaksi liiketoiminnakseen perustaen A Weckman ja Kumppanit Oy:n Paininpuuntielle Heinolaan. Mukaan toimintaan tulivat vähitellen myös Auliksen pojat Veli-Matti ja Hannu.

1982

Veli-Matti Weckman perusti Telivaunu Ky:n (Telivaunu Weckman Oy vuodesta 1995). Sen toimialaan kuului erikoiskuljetusperävaunujen valmistus sekä puutavaraperävaunujen sähkö- ja jarruvarustelu. Myöhemmin puutavaraperävaunujen valmistus keskitettiin kokonaan Telivaunu Weckmanille.

1986

Vuonna 1986 liiketoimintoja uudelleenjärjesteltiin: Hannu Weckman perusti autojen varusteluista vastaavaan H.Weckman Oy:n.

A. Weckman Oy jatkaa toimintaansa tekemällä komponenttien hiekkapuhallukset sekä pintakäsittelytyöt alihankintana niin Telivaunu Weckmanille kuin H.Weckman Oy:lle. Kaikki kolme yritystä toimivat samalla tontilla Paininpuuntiellä työllistäen yhteensä noin 20 henkilöä.

1995

Veli-Matti Weckman palkkaa nuoren ja innokkaan Matti Heimanin kesätyöntekijäksi. Kesätyö muuttuu lopulta nopeasti vakiotyöksi.

2016

Matti Heiman ostaa Telivaunu Weckman Oy:n sekä A.Weckman Oy:n Veli-Matti Weckmanilta ja jatkaa 21 vuotista työuraansa yrittäjänä. Myös Veli-Matti jää yrityksen palvelukseen. Toimintoja
yhdistetään ja toimintaa jatketaan pelkästään A.Weckman Oy:n nimellä. A.Weckman Oy työllistää kesäkuussa 14 työntekijää ja toimialana on erikoisperävaunujen suunnittelu sekä valmistus. H.Weckman Oy jatkaa Hannu Weckmanin komennossa tehden varusteluita A.Weckmanille.

A. Weckman Oy vuoden yrittäjä 2023!